Aanbod

Bekijk de kavelkaart en bekijk uw favoriete bouwnummer

Klik hieronder op de Tuinwoningen en Park Villa's. Hier kunt u per woning alle beschikbare informatie betreffende het woningtype vinden.

Engelse Park is uitverkocht!

  • Beschikbaar
  • Koop in optie
  • Gereserveerd
  • Verkocht

Vlak naast het Sterrebos en het toekomstige groene Zuiderplantsoen, kunt u straks wonen in een duurzame en gasloze nieuwbouwwijk. Met een variatie aan woningtypen heeft u altijd een woning die bij uw wensen aansluit. De Tuinwoningen met Groningse stoep of een erker die de keuken verlengd, zijn in verschillende breedtes en met tuinligging Noord-Oost, Zuid-West of Noord-West beschikbaar. De Park Villa’s zijn op de kop van het woonhofje gelegen, met prachtig groen uitzicht en mooie zonneterrassen. Klik voor meer informatie en de plattegronden hieronder op de woningen.

Woningtypen

Gebouwd voor de toekomst
Engelse Park wordt de eerste volledig gasloze wijk van Groningen.De woningen hebben een EPC-score van 0 en zijn daarom energieneutraal. Dat betekent dat de woningen meer energie opwekken dan voor het verwarmen en ventileren van de woning en voor warm water. De EPC-score geeft aan hoe energiezuinig een woning is en mag volgens het bouwbesluit maximaal 0,4 bedragen. De woningen in Engelse Park worden beoordeeld met een energielabel A.

Hoe krijgen de woningen dit label?
Door het gebruik van:

  • Een lucht/water warmtepomp waarmee de warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt voor het verwarmen van de vloerverwarming en het tapwater.
  • Zonnepanelen op het dak die groene stroom opwekken die direct in de woning gebruikt kan worden.
  • Laagtemperatuur vloerverwarming die zorgt voor een constant binnenklimaat
  • Een ventilatie met warmte-terug-winning die ervoor zorgt dat er minder warmte verloren gaat
  • Uitstekend geïsoleerd glas HR++ waardoor de temperatuur in huis constant blijft en er minder warmte verloren gaat.


Duurzaam gebruik van de natuur
Engelse Park wordt een duurzame woonwijk, dat ziet u niet alleen terug in de woningen, maar ook in de inrichting van het openbaar gebied. Regenwater wordt niet via ondergrondse riolering afgevoerd, maar teruggegeven aan de natuur. Hierdoor kunnen de planten en bloemen die rondom Engelse Park worden geplant door het regenwater gevoed worden.

Een bloeiende omgeving die vlinders en bijen aantrekt en daarmee de biodiversiteit bevordert. Door het plaatsen van insectenhotels redden we de bij, maar ook de vleermuis krijgt een prettig leefgebied. Hiervoor wordt een speciale vleermuistunnel aangelegd, die ervoor zorgt dat vleermuizen veilig kunnen vliegen van en naar het Sterrebos. Bij de woningen worden op diverse plaatsen nestkasten voor vleermuizen en vogels opgenomen in de gevels of tuinmuren. Een natuurlijke leefplek voor mens en dier.