Locatie

De woningen in Engelse Park worden gebouwd vlak naast het Sterrebos en het toekomstige Zuiderplantsoen, wat Groningen Zuid direct met de binnenstad verbindt. Een groene omgeving in Groningen Zuid, vlak bij het treinstation Europapark en Euroborg. De woningen in Engelse Park zijn gelegen in de bestaande wijk Helpman-Oost. Direct aan Engelse Park bevindt zich het Helperdiep met statige bomen, die grotendeels worden behouden. Het Helperdiep is een restant van de oude vestingwerken rond de stad uit de 17e eeuw naar ontwerp van Menno van Coehoorn. Een mooi broedplaats voor eenden en waterdieren. Maar in de buurt van Engelse Park vindt u meer. Gelegen tussen stad en groen!

Sterrebos

Een stevige wandeling door loopt u door het Sterrebos, vol met bloeiend groen, tjilpende vogels en het geritsel van andere kleine dieren. Afsluitend neemt u een kop koffie of thee bij het Sterrepaviljoen. Dit bevindt zich nog geen 2 minuten van Engelse Park vandaan. Een bos dat ook met Engelse landschapsstijl is ingericht, door de slingerende paden, glooiende heuveltjes en een centrale plas in het midden van het bos.

Groningen Centrum

Dat de binnenstad van Groningen gezellig is, dat is algemeen bekend. Met alle voorzieningen, lekkere restaurants, volle terrassen en urenlang shopplezier, is dit de stad in het Noorden waar u wilt wonen. Nog geen 10 minuten fietsen en u staat in deze bruisende omgeving.

Impressies